Festetics Fürdőház Terápiás részleg

A Festetics Fürdőház Terápiás Centruma a test (szépség)ápolásához, lelki feltöltődéséhez, relaxációjához elengedhetetlen szolgáltatások tárházát biztosítja.

 

Miért egyedi a hévízi gyógykúra?

A hévízi gyógykúra elsősorban a gyógytó összetevőitől, hatásától, de egyben a beteg állapotától függően, a komplexen kialakított kezelési programoktól egyedi.
Három földtörténeti kor találkozik itt a tónál és együttesen adják mindazt, ami a gyógyászatban hasznosítható: a jégkorszaki rétlápban tör fel az a pannon mészkőben tárolt termálkarsztvíz, amelynek utánpótlása a geológiai középkor triász – dolomitjából jön.

A dolomit adja a gyulladásgátló kalciumot és az idegcsillapító magnéziumot, a mészkőből származik az értágító szénsav és a karbonáttól lesz bársonyos a bőr; a veszélytelen mennyiségben jelenlevő, de mégis hatásos nemesgázok a mellékvesét több gyulladásgátló hormon képzésére-, a pajzsmirigyet pedig több csontépítő hormon termelésére késztetik, így ízületi betegség és csontritkulás esetén a beteg saját természetes hormonjaival tud saját állapotán javítani.

A termálvíz és a tó medrét borító több méter vastag tőzeg egymásra hatásával alakul ki az az iszap, amely a gyógyvíz minden kémiai anyagát bekoncentrálja, ezzel hatását megsokszorozza és a tőzeg tartalmazza azokat a nemi hormonokhoz közelálló vegyületeket, amelyek a menzeszt normalizálják illetve a potenciát javítják (így lehet hamvadó tüzet vízzel éleszteni). A gyógyvíz és gyógyiszap legfontosabb hatóanyaga a kén. Az ízületi porc egyik alapanyaga a kén és minden reumás- mozgásszervi betegségben a porc kéntartalma csökken, a kéntartalmú vegyületek pedig alkalmasak a porcot bontó enzimek gátlására, ezért érthető, hogy a kénes gyógyvíz természetes gyógyszer az ízületi betegségekben.

Biofizikailag a tó indifferens hőfoka a szívet és a keringést csak kevésbé terheli, a függőleges testhelyzetű fürdőzés a mozgásképességet és a vérkeringést javítja, az izmok fájdalmas görcsét pedig oldja. A nagy vízfelület a Nap ultraibolya sugárzásának hatását fokozza, a párasüveg pedig a kóros sugarakat kiszűri. A Hévízi Gyógytó az, ahol még nyugalmat lehet találni és ez a pihenés és ellazulás a gyógyhatás eredményét még fokozni tudja.

  Szolgáltatások - Terápia

Medical Wellness

Megnevezés Időtartam Ár
Egészségügyi állapotfelmérés (1 kontroll vizsgálatot tartalmaz)
Intézményünk reumatológus szakorvosa a vizsgálat eredményének fgyelembevételével egyénre szabot terápiás tervet állít fel.
15 perc 8 500 Ft
2. kontroll vizsgálatottól 15 perc 4 500 Ft
Iszappakolás: több mint 4 régió (kizárólag orvosi javaslatra)
Az orvos által meghatározot testrészen, általa megadot hőmérsékletű iszappal történő kezelés.
20 perc 8 900 Ft
Rész iszappakolás maximum 4 régió
Saját felelősségre, beleegyező nyilat kozat kitöltése után vehető igénybe. Az iszap hőmérséklete 42-43 °C
20 perc 5 500 Ft
Víz alati húzatás
Orvosi javaslatra, áprilistól októberig a tó vizében igénybe vehető trakciós kezelés. Az első alkalom súly nélkül történik, majd fokozatosan emeljük a terhelést az orvos által előírt súlyig
20 perc 5 500 Ft
Mozgásterápiás kezelés (orvosi javaslatra)
Gyógytornász által végzet egyénre szabot mozgásterápia.
Öltözék: kényelmes ruha
25 perc 6900 Ft
Denevérpad használata szakmai konzultációval
Speciális gerincnyújtó orvosi eszköz, mely lehetővé teszi számos degeneratív gerincelváltozás gyógyítását és kezelését. Prevenciós céllal is használható
20 perc 4 800 Ft

Sonoterápia

Egyénre szabot hangterápia, mely az egész érrendszerre hat. A kezelések pulzáló, alacsony frekvenciájú, speciális rezgésű hanghullámokkal történnek

Sonoterápia 1 alkalom 20 perc 8 500 Ft
Sonoterápia 5+1 alkalom 6 x 20 perc 42 500 Ft
Sonoterápia 10+2 alkalom 12 x 20 perc 85 000 Ft

 

Betegségspecifikus masszázsok

  
Orvosi javaslatra és saját felelősségre igénybe vehető speciális
masszázsok a felsorolt betegségek állapotának javítására
Megnevezés Időtartam Ár
Csípőficam masszázs kezelése 40 perc 8 100 Ft
Csípőízületi kopás masszázs kezelése 40 perc 8 100 Ft
Csípőízületi TEP masszázs kezelése 40 perc 8 100 Ft
Morbus Bechterew maszázs kezelése 40 perc 8 100 Ft

 

Elektrofiziológia

Megnevezés Időtartam Ár
Elektrofiziológia   4 000 Ft
Cuire mikromasszázs   4 700 Ft

 

Pakolások

Megnevezés Időtartam Ár
PCP, Humino   5 000 Ft

 

Kényeztető masszázsok

Megnevezés Időtartam Ár
Hévízi iszap masszázs
A masszázs során az iszap kéntartal ma nem csak felszívódik és az ízületi porc regenerációját segíti elő, hanem szaruoldó hatása folytán a bőr megfa talítását idézi elő. Karbonátjai a bőr bársonyosságát biztosítják. A kezelés során kiszívja a bőrből a fehérje anyagcsere végtermékeit és ezzel kvázi méregtelenít. A meleg iszap izzadást vált ki és a verejtékkel sok só távozik, ami a vérnyomás szabályozását könnyebbé teszi a szervezet számára. A hévízi gyógy iszap ösztrogén hatása a klimaxos tüneteket mérsékli, a kezdődő csontritkulás fájdalmát megszünteti. Az iszapmasszázs pszichés hatása a pozitív élmények összeadódásával az életminőséget javítja.
30 perc 7 500 Ft
Individuális masszázs
Mindenki egyedi teremtés és ennek megfelelően egyedi, csak rá jellemző módon használja a testét. Így a masszázskezeléseket sem lehet egy kaptafára végezni. A masszázs során terapeutáink az egyén izomzatának és állapotának legjobban megfelelő technikával és erősséggel dolgoznak a legjobb eredmény elérése érdekében. Választható gyógykrémmel vagy olajjal
20 perc 4 500 Ft
Résztestmasszázs: hát-karok vagy lábak-csípő 30 perc 5 500 Ft
Egésztestmasszázs:  hát-karok-lábak-csípő 40 perc 7 500 Ft
Egésztestmasszázs: hát-karok-lábak-csípő 50 perc 9 500 Ft
Manager masszázs (mélyszöveti masszázs) A stressz, a számítógép mögöt végzet munka fokozotan igénybe veszi a nyak-váll-hát izomzatát.A mélyszöveti masszázs célja a krónikus izomfeszülés miat letapadt izomzat oldása, lazítása.A lassú, mélyreható fogások segítik a gyulladást okozó anyagok eltávolítását. 30 perc 6 500 Ft
Frissítő talpmasszázs
Stresszt csökkentő, lazító, nyugtató, frissítő hatású talpmasszázs. Hatékonysága növelhető, ha a kezelés előt pedikűröztet.
20 perc 3 800 Ft
Aromazen relaxáló masszázs
Aromaolajos, nyugtató, kényeztető egésztestmasszázs az Adrienne Feller tápláló masszázsolajával és esszenciájával.
40 perc 8 500 Ft

 

Kedvezményes ajánlatok

Megnevezés Időtartam Ár
Individuális masszázs bérlet (5 alkalomra) 5 * 20 perc 21 500 Ft
Regeneráló iszap bérlet - nem orvosi vizsgálathoz kötött (5 alkalomra)  5 * 20 perc 26 500 Ft

 

Keleti masszázsok

(A masszázsok matracon a földön történnek.)
Megnevezés Időtartam Ár
Tradicionális Tai masszázs
Ez egy olyan száraz (olaj nélküli) kezelés, amely vékony anyagú masszázsruhán keresztül, matracon, a földön történik. Sajátossága, hogy a thai masszőrök ujjaikon kívül kézfejüket, könyöküket, térdüket és lábukat is használják az életani pontok masszírozása során. A masszázs rendkívüli hatékonyságát a különböző testrészek sajátos kimozgatásával, kiropogtatásával fokozzák.
60 perc 13 000 Ft
Tai olajos masszázs
A masszázs menete lényegében meg egyezik a tradicionális thai masszázséval, azzal a különbséggel, hogy az olajtól csúszóssá vált testen bizonyos fogásokat elhagynak.
60 perc 13 500 Ft
Tai gyógynövényes masszázs
Ez a masszázstípus a tradicionális thai masszázs kombinációja külön féle gyógynövénygőzökkel. A gőzölt herbazsákkal masszírozva, a gőz melegével és gyógynövények olajával serkentik a vérkeringést, működésbe hozzák az izmokat és a merev ízüle teket. A gyógynövényes zsák több, mint 15 különböző gyógynövényt tartalmaz.
60 perc 14 000 Ft
Tai talpmasszázs
A talpmasszázs stimulálja, megfelelően serkenti a belső szervek aktivitását, tevékenységét. A masszőr a kezét, ujjait és speciális fapálcikát használ krémmel és olajjal.
30 perc 8 500 Ft
Tai nyak-váll-hát masszázs
Olajos masszázs a feszes hát számára.
30 perc 8 000 Ft

 

Hévízi testkezelések

Megnevezés Időtartam Ár
Egésztest peeling
A kezelés során az egész test felületéről eltávolítjuk az elhalt hámsejteket.A radírozáshoz az Adrienne Feller Body Buter Peelingjeit használjuk. A végeredmény, selymes, hidratált, puha bőr.
20 perc 3 900 Ft
Tavirózsa test peeling & iszapos hidratáló testpakolás
Egésztest peeling és mélytápláló testpakolás a tó vizéből készült iszapos krémpakolással.
45 perc 8 500 Ft
Iszapos, gyógynövényes hátkezelés 40 perc 6 500 Ft

 

Csomagok

Csomag típus Csomag tartalma Ár (Ft)
Prevenciós 10-es csomag
(napi 2 belépés; a váltás napjától számítot 11 naptári napig érvényes)
15 órás tófürdő bérlet
1 db egészségügyi állapotfelmérés
10 db kezelés (max. 3 db kezeléstípusonként)
64000,-
+2000,-
kaució
Prevenciós 20-as csomag
(napi 2 belépés; a váltás napjától számítot 21 naptári napig érvényes)
25 órás tófürdő bérlet
1 db egészségügyi állapotfelmérés
20 db kezelés (max. 6 db kezeléstípusonként)
126000,-
+2000,-
kaució
Hévízi tradicionális csomag 1 db egészségügyi állapotfelmérés
10 db kezelés (víz alati húzatás kizárólag érvényes tófürdő belépővel vehető igénybe)
55000,-
Beauty spa csomag 1 db Harmonenne vagy Vitalenne arckezelés
1 db manikűr lakkal
1 db pedikűr lakkal
21000,-
Érvényesség: 2019. 04. 01. - visszavonásig. A csomagok kizárólag előzetes egészségügyi állapotfelmérés után vehetők igénybe, kivéve a Beauty day spa csomag. A csomagok díját a vendég a Festetics Fürdőház terápia recepción fzeti meg. Az egészségügyi állapotfelmérés időpontját és a kezelések időbeosztását a Festetics Fürdőház terápia recepció végzi. Az árak és a nyitvatartás megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
 

 

Szolgáltatások- Beauty

KOZMETIK ADRIENNE FELLER

Megnevezés Időtartam Ár
Aromazen arcmasszázs
A bőr állapotának megfelelő Aromazen fyto esszenciával és krémmel történő nyugtató arcmasszázs.
30 perc 6 000 Ft
Rose de Luxe mandala arcmasszázs
A különleges masszázstechnikának köszönhetően, melynek során rózsakvarc és hegyikristály pálcákat is használunk, a vendég mélyen ellazul, így olyan bőrregeneráló hormonok szabadulnak fel(oxitocin, endorfn), melyek hatására a bőr megfatalodik és életel telivé válik. A lifing hatásról pedig a damaszkuszi rózsa illóolaja gondoskodik.
40 perc 7 000 Ft
Up & Up lifing arcmasszázs
Lifing hatású, speciális arc-, nyak- és dekoltázsmasszázs az Adrienne Feller metódus szerint, mely feszesíti a bőrt és serkenti a vérkeringést.
40 perc 7 000 Ft
Harmonenne arckezelés
Minden bőrtípusra. Különleges egyénre szabható kezelés mely megszünteti a stressz okozta testi és lelki tüneteket, ezáltal fényt varázsol a bőrre. Narancsvirág- és szantál kivonatot tartalmaz.
70 perc 11 900 Ft
Vitalenne arckezelés
Az éret bőr kezelésére. Intenzív regeneráló és relexáló masszázst tartalmazó, a bőrt sejtszintig élénkítő program.A balzsamos szuhar és fehér mirtuszkivonat serkenti a kollagén termelést.
70 perc 11 900 Ft
Cleanenne arckezelés
Megtisztulásra vágyó bőr kezelésére. A vadlevendula, zsálya és vadrózsa kivonat tisztít és hidratál. Méregtelenítő, különleges tisztító program a problémás bőrre és a tavaszi meg tisztulás idején a többi bőrtípusra is.
90 perc 14 900 Ft
Mélytisztítás (kiegészítőként a 70 perces kezelésekhez) A Vitalenne és Harmonenne kezelésekhez pluszban választható mélytisztítás. 20 perc 3 000 Ft

 

Kiegészítő kozmetikai kezelések

Megnevezés Időtartam Ár
Szempillafestés (Orenna)  30 perc 2 000 Ft
Szemöldökfestés (Orenna)  20 perc 2 000 Ft
Szemöldökigazítás - csipesszel 15 perc 1 500 Ft
Szempillantás (3 az 1-ben) (Orenna)  40 perc 5 000 Ft
Gyantázás - Bajusz 10 perc 1 500 Ft
Gyantázás - Arc 20 perc 2 000 Ft
Gyantázás - Térdig láb 20 perc 3 200 Ft
Gyantázás - Végig láb 50 perc 5 900 Ft
Gyantázás - Hónalj 20 perc 2 200 Ft
Gyantázás - Bikinivonal 30 perc 3 500 Ft
Gyantázás - Kar 20 perc 2 900 Ft

 

Kéz- és lábápolás

Megnevezés Időtartam Ár
Pedikűr
Klasszikus pedikűr, fertőtlenítős lábáztatás, körmök rövidítése és formázása, bőrkeményedések eltávolítása, átkrémezés
50 perc 5 100 Ft
Pedikűr lakkal
Pedikűr +lakkozás (OPI)
60 perc 6 300 Ft
Spa pedikűr
Pedikűr + peeling + krémezés elasztinos emulzióval + 20 perc parafnos pakolás
70 perc 7 400 Ft
Manikűr
Klasszikus kézi manikűr, áztatás, körmök rövidítése-formázása, körömbőr eltávolítása a vendég igénye szerint (visszatolás, kivágás)
40 perc 4 000 Ft
Manikűr lakkal
Manikűr+lakkozás(OPI)
50 perc 5 200 Ft
Spa manikűr
Manikűr + peeling + krémezés elasztinos emulzióval + 20 perc parafnos pakolás
60 perc 6 300 Ft
Japán manikűr
Manikűr + a köröm felületének méhviaszos polírozása, mely természetes selymes hatást kölcsönöz
60 perc 5 200 Ft
Lakkozás
Natúr köröm lakkozása. (OPI)
10 perc 1 200 Ft
Lakkozás előkészítéssel
Lakklemosás, körömigazítás, lakkozás.(OPI)
25 perc 2 800 Ft
Francia lakkozás előkészítéssel
Francia stílusú lakkozás.(OPI)
15 perc 3 100 Ft

 

Szolárium

Megnevezés Időtartam Ár
Szolárium 5 perc 700 Ft
Az árak és a nyitvatartás megváltoztatásának jogát fenntartjuk.
 
 Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház
8380 Hévíz, Ady Endre u • Tel.: + 36 83 501 700/ 528
E-mail: toterapia@spaheviz.hu


 

- Kapcsolat -

placeholder

8380 Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.

worldmap

GPS: N 46° 47,188', E 17° 11,460'

phone

Telefon: +36 83 501 700, Fax: +36 83 540 144

email

E-mail: info@spaheviz.hu